Tuesday, May 26, 2009

Zahid bacul, ganti soldadu upahan untuk debat


Kenyataan Dato' Husam Musa dari Sri Pentas

Setelah tiba di Sri Pentas Bandar Utama, untuk menyertai program Hujjah secara langsung di TV9 jam 9.35 malam ini sebagai ahli Panel bersama Naib Presiden UMNO yang juga Menteri Pertahanan, Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi, saya dimaklumkan oleh penerbit rancangan, YB Menteri berkenaan tidak dapat hadir kerana keuzuran.

Oleh yang demikian saya dengan rasa dukacita, menarik diri dari menyertai program ini dan menasihati penerbit rancangan supaya ianya ditunda kepada satu tarikh lain di masa hadapan yang sesuai dengan jadual YB Menteri. Ini kerana pengganti yang dijemput mengambil alih tempat YB Menteri, tidak memegang jawatan di dalam Kerajaan dan juga partinya yang memberi beliau keupayaan untuk bercakap bagi pihak Kerajaan atau partinya apalagi keupayaan untuk membawa perubahan kepada pentadbiran Kerajaan serta partinya.

Saya mencadangkan kepada penerbit rancangan supaya menjemput Pengerusi GERAK bagi menggantikan tempat saya. Ini amat sesuai memandangkan ahli panel yang menggantikan tempat YB. Menteri adalah bekas Pengerusi GERAK.


Langkah yang diambil Husam ini amat tepat. Sekaligus beliau menempeleng muka Umno. Penarikan diri beliau dari berdebat dengan Zahid hanya memalukan Umno kerana mempunyai Naib Presiden yang bacul dan penakut.

Jika Naib Presiden Umno itu anak jantan, beliau tidak patut menarik diri dan menggantikan tempatnya dengan ayam sabung yang penuh terpalit najis.

Husam tidak layak digandingkan untuk berdebat dengan pencacai seperti Ezam.

No comments: